Neuroplasticitatea ...Secretul Oamenilor de Succes?

neuroplasticitate

Hai sa-ti spui ceva ce probabil nu stiai…
(sau poate stiai dar ai nevoie de o reamintire).

Este vorba de Neuroplasticitate…

Oh…suna bine, dar… ce inseamna?

Raspuns: Capacitatea creierului de a-si schimba structura si de a se reorganiza functional in acord cu experienta de interactiune cu mediul. Altfel spus…devii ceea faci, gandesti, traiesti…
in mod repetat.

Acest fenomen este cheia intelegerii celui mai complex sistem biologic cunoscut: Creierul, si tot acest fenoment este motivul pentru care NLP-ul functioneaza.

Una din premisele NLP-ul spune:
“Orice ai face, orice obicei ai, poate fi schimbat. Daca-ti arunci hainele prin toata casa, te poti obisnui sa le asezi la loc cu putina determinare. Cheia succesului este sa-ti creezi un obicei din asta iar pentru aceasta, creierului ii ia intre 21-30 zile sa se obisnuiasca si sa-si creeze automatismul.”

Incepi constient…si gradual se tranforma in inconstient…

Realizezi in ce fel si in ce mod poti sa-ti construiesti viata, gandirea, personalitatea, totul?
Posibilitatile sunt infinite…

Poti sa fii fix cum vrei tu sa fii, trebuie doar sa repeti atitudinea, obiceiul, comportamentul…la intensitatea potrivita.

Totodata cu descoperirea neuroplasticitatii creierului reiese si adevarul ca…nu exista oameni prosti, ci doar oameni cu mintea neantrenata, nu exista oameni lenesi ci doar oameni ce si-au creat un automatism din lene, nu exista…ETICHETE.

Toate sunt doar faze temporare ale vietii, create de automatisme pe principiul neuroplasticitatii, ce pot fi modificate, fie de tine…constient, fie de reactia ta inconstienta la mediul si intamplarile vietii.

De exemplu: daca esti un om lenes si deodata ai ajuns in situatia in care familia depinde exclusiv de actiunile si eforturile tale, in scurt timp vei si uita ca tu de fapt esti “lenes”.

Acum intelegi de ce NLP-ul functioneaza?

Pentru ca tu inconstient il practici deja…iar unul din scopurile unui curs de NLP Practitioner este sa te ajute sa faci trecerea de la inconstient la constient.

Celelalte scopuri sunt cel putin la fel de transformatoare: fie ca vorbim de tehnici de comunicare verbala si nonverbala, exercitii de vindecare a fobiilor, de rezolvare a conflictelor interioare si exterioare, de auto-cunoastere…si lista poate continua.

Avand peste 10 ani de experienta in NLP, cu peste 1200 de cursanti ce ne-au trecut portile, am creat varianta Expert a cursului NLP Practitioner.

Este vorba de modelul Clasic de NLP Practitioner + Tehnici concrete folosite in filmele (Lie to Me, The Mentalist, Focus) + feedback-ul a peste 300 de cursanti NLP.

Rezultatul?

Click ? http://www.nlpexplorer.ro/NLP-For-You/

 

Lucian Maruntelu,
NLP Explorer