Iti Poti Influenta Corpul Folosind Imaginatia?

nlp in viata

Mintea si trupul sunt un singur sistem…iar modul in care o persoana vorbeste despre obiective, probleme sau dorinte iti poate dezvalui modul in care gandeste despre ele.

Asta inseamna ca din modul in care cineva vorbeste despre o problema sau un obiectiv, poti sa-ti dai seama si care or sa fie eventualele rezultate.

De exemplu…

Imi amintesc acum ceva vreme, un prieten vroia sa scada
in greutate. Cand l-am intrebat despre asta, a recunoscut ca nu se simte prea pozitiv, desi tine o “dieta de spartan” de aproximativ 2 luni. Chiar si asa, pur si simplu nu a reusit sa scada in greutate.

A mai spus “undeva in interior nu sunt convins ca o sa reusesc sa slabesc”.

Imediat l-am intrebat…“De ce simti asta?”

Intrebarile ce incep cu “de ce” nu sunt recomandate… insa sunt foarte bune daca doresti sa afli povestea din spatele unei credinte.

Acest tip de intrebari (“de ce…?”) nu sunt recomandate in terapie pentru ca de multe ori duce catre trecutul persoanei si ii poate crea senzatia ca
“e trasa la raspundere”…dar aici era un cu totul alt cadru.

Raspunsul lui a fost “Pur si simplu nu ma vad slab”.

Instant, am stiut care este problema.
(Orice persoana cu cateva cunostinte de nlp si-ar fi dat seama).

Literalmente…nu putea sa-si creeze o imagine mentala, cu el avand forma si dimensiunea dorita.

Nu stia cum vrea sa arate…prin urmare nu se putea vedea slab; stia doar ca vrea sa scada in greutate.

Asa ca l-am intrebat, “Ce s-ar intampla daca te-ai vizualiza ca fiind slab si in forma?”

Fata lui s-a luminat si privirea “i s-a fixat in gol”…

(In nlp numim aceasta stare “DownTime” si se refera la “momentul in care luam contact cu interiorul nostru” , “cadem pe ganduri”.)

In timp ce el incerca sa-si creeze o imagine cu el fiind slab si in forma, am spus ceva de genul “Acorda-ti putin timp sa te gandesti cum vrei sa arati mai exact”, Imagineaza-ti ca te vezi intr-o oglinda...esti slab si in forma, te incordezi si te feliciti pentru cat de bine arati. Simte senzatia de “sunt slab si in forma”…

I-am recomandat ca in urmatoarele zile sa-si petreaca 20 de minute pe zi, doar sa vizualizeze cum vrea sa arate, sa simta modul in care se va simti slab si in forma.

Am primit un telefon de la el acum cateva saptamani, mi-a spus ca a facut ce i-am recomandat si a pierdut 8 kilograme, dupa ce luni la rand a stat la aceeasi greutate.

 

Concluzia...Ia oamenii literalmente si iti vor oferi informatii exacte despre ce se intampla “in mintea lor”.

Desigur ai nevoie de “deschidere” si intrebarile potrivite pentru a ajunge la informatia dorita. Iar asta este secretul in a deveni cu adevat bun la NLP.

O alta modalitate pentru a deveni cu adevarat bun la NLP este sa urmezi un program de formare la standarde internationale, sustinut de traineri cu notorietate in domeniu.

 

Cei peste 2000 de cursanti ce ne-au trecut pragul sediului recomanda programul nostru…

Mai multe detalii: http://www.nlpexplorer.ro/NLP-For-You/

 

Lucian Maruntelu,
NLP Explorer